Persiapan Raya -2



Hee heee he.. mood raya saya sudah datang.. sudah rembat 3 pasang baju ray hehehee.. tudung, skarf dan 2 hangbag raya.. Ah..ah..ah... ganazkan.. nak kena kaut samapai 2 ketol handbag tuh.. baru maii mood raya.. aduhaiii sib baik Mr. hubby yang sponsor.. =)

Skang nih tengah berkemas dan packing apa yang patut b4 balik bintulu esok (kampung kononnya)
sambil mendengar lagu raya untuk menambah mood packing barang2. Encik suami masih bekerja.. so naok gi amik en.hubby kejap lagi.. last day so boss bagi kuar awal hheehee..

Tadi sempat singgah supermarket untuk menambah barang seketol dua koleksi biskut raya bawak balik kampung. aku tengok trolley org lain penuh dengan bahan2 nak buat biskut dan kek.. aku tengok lak my troley tuhhhh dia.. penung dengan biskut.. pastu gi borong mozzarella cheese ngan cream cheese coz kat kedai tuh bapak murahnya.. dari kedai lain tekejut sat aku.. oleh kerana En. suami dan si kecik sangatlah suka masakan ala2 italian kunun.. so aku boronglah sampai 4 - 5 tin peel tomato , cheese n herb ngan cream cheese.. Mmph.. puaslah makan stok utk sebulan nih =)

Semalam sempat belikan sandal raya utk si kecik dan botol baru.. hehehe botol nenen pun ada botol raya yek.. sekali datang itu mood .. over la pulak =)

Mmmph.. hopefully semuanya berjalan lancar.. petang nih En. Suami nak gi gunting rambut .. rambut raya kononnya.. alamak baru teringat songket En.suami tak jahit lagi.. dush..dush.. malam ni la jahitnya.. ish.. sib baik tak pagi raya baru teringat kalau tak haru...

okeh kengkawan yang disayangi sekalian... takut esok, lusa busy tak sempat nak wat entry lagi.. SELAMAT HARI RAYA , MAAF, ZAHIR & BATIN semoga ramdhan ni memberikan banyak keinsafan dan kita sama2 mendapat barakah.. ameeen... sayang anda semua.. jalan ke rumah k =)

Comments

Jiey^Mien said…
Dear,

Selamat hari raya..

Ampun dan maaf dipinta andai ada salah dan silap dalam berbicara..

Salam Syawal,
Jiey-Mien-Rayyan

Popular Posts