My Sweetheart...




Erm..
Lama betul dah tak bercerita tentang si kecik yang semakin becok tu..
2 bulan lagi Dhiyya bakal menginjak ke usia 2 tahun 29 Mei sentiasa terpahat di hati ... udah lah anak pertama ukan main payah lagi time nak melahirkan tuh.. kena induce lagi.. mau tak serik rasanya ;p

1. Pasal berlari no.1 skang nih.. tak pandai dah nak berjalan tapi still jatuh2 jugak kekadang tuh.. ader la jiran2 cerita bb lain kalau dah umur tuh cukup kuat dah.. i tak kesah coz bb dhiyya lahirpun prematured so.. sebarang kelewatan dari segi pergerakan tuh perkara biasa...

2.Mulut bujang murai tuh cukup becok skang nih. dan dah boleh faham arahan.. kekadang tuh mengada jugak kiter siap jerit panggil time sebok memain boleh jer dier buat tak tau.. suke suruh temparature mummynya naik selalu. Suker main sorok2 time lepas mandi.. tak suke pakai baju..suka buang pampers.. kengkadang tuh sian..kat babah dok kutip "toot" jatuh atas lantai.

Dhiyya 22 month can say..

1. Kucing = Cat..... eow..eow..
2 Anjing = Dog.... Auk..Auk... sometimes.. Woof Woof
3. Cicak = Lijerd.... ;p
4. Nak Nasi = mamam Acik mummy..
5. Babah = ayang(sayang) or Aying (Darling)
6. Mummy = Mummy
7. Nenek = Mak Nik.. n Wannnnn
8. London Choco Roll = Yandennnn coco yoll ;p
9. Poop = O' O'
10. Nenen = CucU Aying..
11. Tido = Ayunnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn
12. Sayur = Cayo....
13. Ball = kick Boss mummy - kalau boss dengar nih mau dier ingat dok kutuk dier depan anak ;p
14. Ribena = ayek ina mummy
15. Orange= Oyenges mummy
16. Main = Cookin..... sangat suker main masak2 ;p
17. Kalau babah tutup t.v
18. Time kena dukung mesti menjerit2 cakap nak tuwun.... nak tuwun or atat tuwun means angkat turun.. so funny.

19. He can count 1 to 10 sumtimes missin number 8 heheh
20. alif ba n Ta
21. A to Z owes missin huruf G
22. Can sing Twinkle2, Ba..ba black sheep also..;)

Perasan tak? setiap hujung ayat tuh harrus ader mummy ;p -arahan ler tuh sebenarnya. Bab nak nenen jer boleh suruh babah- cucu aying... hehehehe;p bab nak nenen nih memang tak bleh lambat tapi mummy kena stay dekat dier jugak.. tak boleh nak bangun langsung terutama sebelah malam tuh.. kalau mummy yang bangun bancuh susu confirm makin kuat meraung... payah pulak nak pujuk so.. dah terbiasa mummy dodoikan n hubby ready da susu n teddy bucuk..

Orang sekarang dah besar.. tak leh nak gomol2 cium2 lagi... payah betul nak peluk.. sebok nak main jer... tak mau dah kena dukung sebok minta turun nak jalan sendiri.. terasa cepat betul masa berlalu.. cam baru semalam tengok Dhiyya belajar meniarap.. dah berlari pun sekarang.. mulut pulak becok tanya macam-macam.

Pantang nampak colour pencil... start la menconteng... mentang2 la dok quarters gomen tak larat dah nak mengelap dinding2 tuh.. biorkan ajerla... skang hubby dah lekat kertas besar kat area dinding sebelah t.v so,... selalulah dhiyya mencurahkan idea kreatifnya kat situ.. ;)

Malam ni awal pulak Dhiyya tido.. siang tadi pengasuhnya cakap tak berapa nak makan so.. dinner tadi hubby tersayang ajak makan kat Deli france so... ngengada betul nak spaghetti la cheese cakes la.. yang tuan perabiskan order tuh of coz ler i... hhehehe tak baik membazirkan ;p (badan i dah mencanak2 naik nih.. tulunnn)
lastly ice cream tuh jugak yang dhiyya habiskan.. aperpun asal makan kan sayang... sikitpun takper... time ready nak bayar tuh.. boleh sudu ice cream tuh terrrrpelanting kat waitress 2 orang tuh.. tekejut anak dara 2 orang tuh kena sembur dengan ice cream cair naik kesian jugak nengokkan .... tak pasal2 kiter kena mintak ampun dan mahap kat kakak chantek 2 org tuh.. nasib penyebabnya budak, dok tersengih2 jerlah 2 orang tuh, kalau mummy budak buatkan mau macam kerang busyuk menahan marah ahaks!

Dah berdengkur pun Bb Dhiyya .. erm....macam tak seswai dah panggil baby kan? hehhee.. tak sabar bak tunggu esok, lusa . ..tulat.. nak tengok pembesaran anak didepan mata... jadi. tidur lena2 yer anak mummy..mummy saaaaaayang dhiyya.. Sayang selalu...

Comments

Popular Posts