Baby Dhiyya got Fever



siannn kat orang tuh.. Dah 2 hari demam... semalam petang ambik Baby Dhiyya kat umah pengasuh.. pastu dorang cakap badan dhiyya ada panass cket.. then my hubby pegang badan dia pun memang ada panas sikit dari biasa... stok ubat kat umah ada lagi so.. kitapun takder plan nak singgah klinik.. balik umah kiter kasi panadol ngan ubat selesema buka baju dan lapkan dengan air kasi sejuk sikit...

Nampak macam ok sikit so kiter tinggalkan Baby Dhiyya sekejap main2 dengan hubby.. nak masak sekejap.. mula tuh elok jer main masa hubby tinggalkan untuk mandi.. tak lama pas tuh dah start merengek-rengek dok menyelit2 kat kaki kiter time masak... kiter buat udang masak kunyit n sayur campur.. sambil2 tuh layankan jugakla si kecik tuh.. siann pulak tengok macam tak selesa.. abis2 masak jer hubby amik turn jaga sementara kiter siapkan meja untuk makan malam tuh.. b4 tuh nak pegi mandi dulu.. tau2 rasernye tak sampai 5 minit pun mandi.. dah dengar Baby Dhiyya macam terjerit2 kat luar menangis so kiter cepat2 lah mandi ... punyala kuat menangis sampai terjerit2 risau pulak so.. hubby cancel nak makan ajak pergi clinic coz badan Dhiyya dah panas sangat rasanya.. time hubby lap2kan tuh macam menggigil pulak risau takut melarat ..tak sempat nak makan takut tak sempat gi clinic.. jam dah kol 7.30 pm sib bait Clinic Cheah Children Specialist tutup jam 8.30pm sempatla nak pecut dulu..

Lepas siap2 nenen,diapers, air suam n baju ganti (takut termuntah )kita pun pecut ke clinic.. sampai2 tuh.. fuyooooooooooooo ramainya umattt. Musim budak demam agaknya sekarang ya.. cuaca pun tak berapa nak betol.. jap panas jap hujan lebat jap mendung.. jap tuh terik pulak.. mph... Time tunggu turn tuh boleh hubby terlelap kat kerusi luar tuh mengantuk sangat agaknya dahla tak sempat nak makan tadi sian pulak nengok.. kiter pun dah macam2 irama kat perut tuh sebenarnya.. sampai clinic tuh jam 8.00 mlm rasanya.. Turn bb Dhiyya pulak lam kol 9.30pm pergh.. sabar jerla.. Time kat clinic tuh elok pulak main ngan kawan.. siap berlari2 menyanyi2 lagi.

Kitorang sampai umah lebih kurang kol 10 mlm .. Mmmph.. baby Dhiyya dah tetido letih sangat agaknya.. hubby dengan i macam biasa heheeeh terus terkam meja makan sempat jugakla panaskan nasik lagi sekali... mph.. lewat malam manala ada selera sangat.. heheheeehe... (psst!psst! padahal lalu jer 2 pinggan)

Hari nih belah petang tadi Baby Dhiyya ikut kita pegi off. ingat nak jenguk jer kat umah pengasuh Dhiyya tengahari tadi nak kasi ubat.. tau2 tak nak lepas menangis2 nak ikut... jadi ikutkan jerla.. bawak ke off. sib baik mood ok tak mengamuk kat off. kena pulak public ramai petang tadi.. Mujur Baby Dhiyya dengar cakap mummy ... dok elok2 main pencil colour dengan colouring book kesayangan dia =)

Siannnn anak mummy.... Sayanggggg baby Dhiyya kalau mummy ni ada duit million..million or billion billion... huh! sorienya mummy nak keja. dok umah jaga Dhiyya laaaaagi seronok....

Comments

ami mahzar said…
assalamualaikum,
masa mula tgk gambo tu, nampak tigger dulu bru nampak dhiyya...

bab baby demam ni, eloklah cepat2 dptkn rawatan doktor.. klu panadol tu, x brape eloklah rasanya.. adikbradik pain killer, x elok utk body n hati n ginjal nyer.. ni bukan doktor tapi ibu pada 5 anak dan anak pada seorang arwah ayah yg sakit buah pinggang..

salam perkenalan, kak suka tgk handcraft yg mama dhiyya jahit..

Popular Posts