tote bag

Ahakss.. sajer suker nak selitkan gambar sekeping nih... lepas baca yassin kat off. pg tadi n ada makan2..sejak ader bos baru nih.. kite sumwa staff ada morning prayer pagi Jumaat ( bacaan yassin dan tazkirah ) lepas tuh opkoz..ader adegan makan-makan ... i like... ;) tengoklah si gadis berbaju kuning yang dah semakin berisi tuh..;p owh.. tidak!!! Minggu depan giliran kiter nak bagi tazkirah.. nak cerita aperlah yek... ;) bab jahitan kut..

Yes... kawan2 sila abaikan conteng-conteng kat belakang tote bag tuh..(tutup mata) sajer jer karya seni bb dhiyya kat dinding tuh nak enterprem.. kat meja sekali pun kena... tak larat nak basuh dah... mentang2 ler quarters gomen yek ;p

nih.. bahagian dalam beg tuh.. kiter buatkan 2 poket..

owh...i love pinky.... so soft so.. smooth... ;) x seswai...


hasil camera phone kiter yang tak seberapa tuh..

Ni lah tote bag pertama yang kiter berjaya siapkan.. sangat puas hati n happy.... tapi tote bag nih dibuat pun sebab ada lebihan kain buat cover lap top hari tuh... jadi sekarang ni ada 1 set untuk lop top kecik yang padan dengan tuannya tuh.;)

Banyak jugak fabric yang dibeli 2.3 hari nih... tak plan pun nak buat aper lagi.. dalam kepala macam2 pin cushion la, beg, quilt ... beg dan beg lagi ;p..tuh dia semangatnya....

Hubby terchenta lagi la semangat....siap nak suruh siapkan uniform keja n buatkan jacket satu.. tu dia... ingat bini dia nih taylor terkenal kut..;) tapi takpe darling.. mummy akan akan cuba buat satu.. ;p (psst! baju kurung pun tak lulus lagi) dah nak buat uniform uols... perasan kuat. ;)

so... seperti biasa hari jumaat adalah hari yang ditunggu-tunggu untuk kakitangan gomen seperti kite nih... so weekend kite boleh sewing puas2 sampai berpusing pun takper... kekadang tuh nak amik peluang punyer siap tunggu bb dhiyya napping or tido malam baru start projek.. dah macam orang gian ghupernye...;p hubby pun heran.. dulu-dulu abis berita je jam 9.00 mlm kompem dah lelap skang nih... nak tido awal.. jarang u.. jam 2,3 pg tuh biase.. mungkin semangat menjahit masih ader ;)

Kalau idea menjahit tuh datang.. tak kire time... makan pun boleh delay... tak sangka kiter terkena panahan cinta aktiviti jahit-menjahit nih... dulu time skowl tomboy semacam... dah jadi mak orang nih... terasa ladies yang amat la pulak... menjahit u... mahu termuntah member2 lame kalau tau nih ;) mana ler korang yek.. lamer tak jumpa ....

Esok plan nak jalan2 lagi.... jahit-jahit lagi.. yeay.. i luv weekend... ;)


Comments

Popular Posts