Baby Quilt BlanKet



Assalamualaikum sumwa..
Dalam tak sedar ..umur Baby Dayyan dah masuk 4 bulan.. baru teringat nak update blanket baby yang kita jahit time pregnant last year.. berbulan dah janji nak buat entry pasal blanket nih.. sayangnya baru berkesempatan nak tangkap gambar dan upload... walaupun tenet macam hampeh.. pelan2 mak gagahkan jugak =)

Blanket nih ada 3 helai.. yan pertama kaler purple..suka sangat kaler nih.. sumwa fabric nih menggunakan American, Japanese Cotton & Satin ... maklum la jahitkan untuk baby kan kena guna fabrik yang lembut sikit..

Blanket yang kedua aku siapkan adalah yang kaler coklat tuh... cute sangat geram nengoknya.. menggunakan japanese cotton ..malangnya agak keras sedikit..baby Dayyan pun nampak macam kurang minat..

dan yang last sekali kaler biru.. tuhpun sebenarnya kalau perasan dah salah gunting & matchkan heheehe almaklumla time buat tuh.. doktor bagi sick leave tapi .. ibu yang rajin nih dok gagahkan diri jugak menjahit.. bukan apa..macam boring lak dok sensorang kat umah..

Kualiti jahitan masih ditahap baby yang baru merangkak heeheheeee Insya Allah kalau mood rajin aku datang balik dan ada masa yang terluang confirm...aku akan teruskan minat menjahit aku nih.. maklumla baru pindah masuk umah sewa ni dalam sebulan lebih..barang2 menjahir pun dok elok lagi dalam kotak kat stor tuh... ntah bila ada masa nak mengemas . huuhhuhuuu bukan apa sejak balik keja semula lepas cuti bersalin nih.,.. keja tak penahnya nak habis, bertambah lagi ada..balik rumah pun lepas Isya' sokmo makanya mak betol2 tak larat.. nak buat apa..kalau bukan lauk kedai..mak masak yang simple2 jer..lepas tuh buat keja umah ckit dan masuk tido.. esoknya rutin harian mak pun bermula seawal jam 5 pagi huhuhuuu... penat aii . Penat2 pun bila sampai rumah terubat rindu tengok muka anak2..

Oleh kerana mak nenek yang dah kertu nih.. letih sungguh tak hengat.. layankan jer la gambar2 nih yer =)


Comments

azzey said…
Kreatif...cantik!

Popular Posts