Tensen..



 Assalamualaikum w.b.t semua


Perasaan sekarang adalah sangat tekanan okeh.. huuhuhu.. Selera sangat mencanak-canak naik.. masak apapun sedap.. lauk kedai dah naik jemu tapi boleh lalu jer 2 pinggan.. ingatkan masak sendiri kurang sedap.. akhirnya makan bertambah-tambah. Erk.. intro2 dah stress namapun tensen kan..




















(photo adalah hiasan semata2) x sempat snap dah wassalam sumwanya..maka photo diatas hanyalah hasil En.Goggle sahaja =p)


tuh dier.. kena penangan sayur cekur manis+ labu kuning , ulaman + sambal belacan & ikan goreng pun saya dan Encik Suami boleh habiskan satu periuk makan 2 orang.. Nafsu Naga sungguh...






Akibatnya perasaan selepas kekenyangan adalah sangat menyesal dan stress serta tension okeh... Sarung baju dah macam sarung buah nangka sangat tidak seswai dan sopan yer kawan-kawan.. Patutlah kaki selalu sakit2 rupa-rupanya kg dah naik huhuhuhu.. tekanan ish..ish..






Bulan lalu beli sport shoe nak berjugging kunun.. akhirnya.. tersadai di atas rak begitu sahaja .. tu pun sekali pakai jer sempena family day kat off.. Cik kasut pun macam dah kecil hati dipinggirkan macam tu jer... kesian.. mentang2 beli cap ayam punye hihihiiii .. cap ayam pun kalu jugging sungguh2 boleh kurus tau.. =)

(Tengok tuh..kami depan sekali tau..sungguh2 nak kuruskan badan hihihihi.. tuh..tengok sport shoes kami ..bukti pernah dipakai walaupun sekali ... hihihiii berbaloi2 menang walaupun member sumwa terbaring, tumbang hihihiii)

Minggu depan.. (aik pesal tak bleh start sekarang takpun esok hari =p) minggu depan diulangi harus menyegerakan proses makan secara sihat dan bersukan (keluarkan peluh) mesti, wajib HARUS!!!! okeh.
Balik kerja mesti capai kasut capa ayam dan berjungging keliling rumah takpun sapu halaman dan kejar kucing jiran sebelah yer Encik suami sila jangan ajak makan yang syedap2 ok.. harus...harus dan harusss  Kuatkan azam cekalkan hati =p


Macam2 cara dah nak rajin2 kan diri bersenam dan keluarkan peluh.. t.e.t.a.p.i Cik Dayangku Malas pengiran Penat sangat selalu beraja di hati .. Menci!!




Encik suami belikan game kinect untuk eksesaiskan tangan dan kaki depan moniter sambil boleh seronok2 men game.. baru sekali try dah lenguh dan sakit2 badan, tak habis pun 1 game... letih ya ampunn terus tak sentuh sampai sekarang..




Nak angkat dumbell(betul ke kita eja tuh..) lagilah alasan nauzubillah.. sungguh! baru angkat yang 1 kg macam nak patah okeh pergelangan tangan kita...kunun nak kasi semangat beli kaler purple lagi... nan ado... katonyooo duk bersawang macam tuh jugak kat belakang pintu... sungguh 2 lah Cik. Puan Malas ni nak kena jugak...


Mmm.. apapun.. minggu depan nih mesti..mesti haruss kuatkan semangat..tabahkan hati.. chaiyok! chaiyok...
Inilah barisan kita.... yang ikhlas berjuang... siap sedia berkorban....

Comments

Popular Posts