Baby Dhiyya






Ada sorang budak yang baik telah dibawa oleh mommynya ke sebuah shopping complex untuk menghilangkan perasaan keboringan yang setelah seminggu ditinggalkan Encik suami untuk outstation... ;p Sedang mommynya tergedik-gedik seorang diri sambil menyorong stroller si kecik di bahagian Comforter ... tiba-tiba kedengaran suara seorang budak kecik yang menyuruh berhenti dengan nada yang agak mengejut dan pitching yang tinggi serta nyaring...

Stop! mommy Stop! belli ayoplane mommy ayoplane mommy sambil jemari halusnya menunjuk kearah satu set comforter bercorak aeroplane dan heli in blue n red colour... king size pulak tuh! Si ibu cuba memujuk dengan berkata... jom jalan-jalan pegi mamam n buy some toys.. jom! jom! Comforter cam gini orang tua jer nih.. orang tua jer beli...

Si anak mula menunjukkan riak ingin membantah...Memula si anak dengan pitching nada 1 dan dua... setelah permintaan kurang dilayan.. tapi sejurus sahaja si ibu menolak stroller untuk ke bahagian lain.. tuhhhhhh dia.......... "mommy stop mommy stop... stop! stop! stop.. belli ayooplane abah mommy aeyoplane abah... antek mommy antek..."

Si ibu sebenarnya bercadang untuk membeli comforter untuk diri sendiri dengan design yang agak "romantik" kekekeek tetapi harapan itu telah dimusnahkan oleh si kecik dengan 1 set comforter bercorak heli dan aeroplane kaler biru merah lak tuh... yang paling syahdunya bila hanya ada 1 size untuk pattern sebegitu... King Size tuhhhh dia amik kau.. takkan nak boh kat katil mommy kan.. maka.. demi untuk tidak mengelam kabutkan suasana selain dari agak lama gak dah tak tukarkan comforter si kecik maka si ibu pun dengan ikhlas dan baik hati belikan gak la comforter king size untuk si kecik tercinta... =)

boleh anda bayangkan betapa sengsaranya si ibu memikul satu set comforter king size sambil menyorong stroller si kecik dan sejibik handbang waima jenama LV sekalipun... tak akan mampu mengembalikan keayuan diri... kelam kabut sungguh.. tepaksa hantar barang dalam keta dulu baru dapat masuk semula ke shopping complex untuk menapau k.f.c untuk kami berdua...

Untuk menambahkan lagi keharuan ... si ibu tepaksa pulak memikul comforter set, si kecik yang dah keletihan .. handbag ..serta bekalan si kecik yang diambil dari umah pengasuh petang tadi... sampai2 jer tingkat 6 masuk pintu... hampir2 keputusan pernapasan... help! me... help me!

Suami tercinta... cepat balik yer..

Comments

Popular Posts