BeRtaPa....




Assalamualaikum w.b.t sumwa2 adik menissssssss
Berkurun rasanya makcik bertapa... sampai entry tahun baru pun tak masuk lagi...
Dah Februari dah pun... Tahun baru Cina pun dah lepas...
Makcik punya entry pun masih tang tuhhhh jugak..


Bukan apa....
Ader jer ni haaa dok blog walking everyday pun...

Tapi bab update blog sendiri kusssssssemengattttt rajin sungguh

Idea pun lokek sungguh nak mai...
Sementelah lagik mokcik pun dah sarat .. berat... layankan lagi 2 hero.. denga kerja lagi.. En. Kesayangan pulak dah bertukar kerja shift.. tinggal la makcik sorang tedudok melayan 2 hero sambil mengusung pewut yang dah sarat memboyot nih.....  (yang tuh mokcik cerita di entry yang lain la pulak yek)




Bab si Abang masuk sekolah pun tak terstory..
Si Baby Ian dah jadi toddler pun.. dah masuk Setahun 4 bulan tapi... belum bejalan pun lagi dok meniti kat tepi2 kerusi meja macam tuh lah jugak.. takut sungguh nak melangkah.. kalau terlupa tuh boleh pulak berjalan dari kerusi ke meja (tak sedar la tuh...) tapi bab panjat memanjat tok sah cerita memang expert la.. salu mak nek dia bisng bila carik adik Ian coz rupa2 nya diam2 tuh dia panjat sama tinggi dengan grill tingkap ... sesak nafas sekejap dengan perangainya .... dengan kerja lagi.. memang mokcik sibuk bebenar sekarang..


Pindah rumah lagi... macam biasa.. owh.. byk sungguh yang nak diceritakan ... pindah rumah family ... dan our home sweet home pun still in progress so.. doakan la tahun baru nih semua perancangan berjalan dengan lancar.. baby lahir pun sihat walafiat... mudah-mudahan dapat puteri la kali ni Ameen Ameen Ya rabbal alaminnnn apa pun yang penting anak dan ibunya sama-sama sihat.


Rinduuu sungguh nak update blog kesayangan nih... tapi apakan daya.. sibukkk jeer memanjang.... nih pun menaip sambil alas bantal keliling perut nakcarik keselesaan .. baby Ian dah tido.. Si abang dok memain dengan remote aircond... Kekanda tercinta lak kerja shift malam... tinggal la mokcik tekebil2 ke kiri ke kanan nak cari posisi yang selesa untuk menidurkan diri.. huhhhuhu... pregnancy insomnia is killin me.. Ergh.....

Comments

Popular Posts