30 weeks pregnant..


Ya.. tak sangka.. kembang kuncup.. berdiri bangun .. jatuh telentang.. check in ward check out ward... akhirnya berjaya jugak hamba mengharungi 30 minggu bersama kandungan kedua nih =)

Another 10 weeks 2 go.... chaiyok! chaiyok1
Banyak sungguh cerita ingin dikongsi bersama.. dari cerita bergaduh dengan cik. ti (Mr. Mouse) di rumah lama (skang br pindah umah baru).. tentang En.Suami terchenta yang dapat surat transfer ke border hinggalah cerita ke berpindah ke rumah baru.. huhuhhuhuhu.. tak tau nak mulakan dari mana..

Tak sangka dengan keadaan yang macam ni.. sarat megnandung.. bulan ramadhan lagi berjaya juga kiter dengan kedrat yang ada.. mempacking segala tok nenek barang dari mula kawin sampailer ke toys baby dhiyya (1 lori mainan die sajer ish..ish...) .. kalau ikutkn memang mak tak larat tapi nak buat macam mana org tua jauh dimata sib baik ada kakanda tercinta yg tolong... Encik Suami toksah cerita la... kebetulan hari nak pindah memindah angkut mengangkut tuh jugak gigi dier nak sakit.. adoi..doi..doi.. salah timing betul la.. Mak naik kagum betul dengan budak forwarding 2 orang tuh.. badan kecik kemain tapi... selamaba jer ngangkat kotak, esbok segala.. dah biasa agaknya.. kengkawan bayangkan ajerla..dah la kita ni tinggal kat quarters gomen langit keenam..nan adonya lif2 tuh kengkawan oiii seret ler kaki tuh naik tangga turun tangga.. sib bait makcik kuat.. gagah jugak buat kerja.. lepas tuh cuti 2 ari pun tak ilang lagi lenguh2 dan sakit2 badan nih.. respect betul kat little baby nih.. takder komplen macam2 dok elok2 jer dlm pewut mommynyer =)

Kter pindah masih tak jauh dekat border Miri & Brunei jer .. namanya Kuala Baram .. Bulan depan bermulalah timing keja baru En.Suami jaga border kena ikut shift.. tak seronok.. tak seronok.. mesti keja shift dan office hour macam kita cuti tak sama.. huhuhuhu tak seronok sungguh.. =/

Adala amik gambar sekeping 2 time berpindah tuh.. barang - barang masih banyak yang dalam kotak.. nantila kengkawan yer.. ada masa kita tepek gambar our new home =) seronok.. sebab sunyi jer.. seronok sebab tak der dah tangga2 nak panjat hari.. tak seronok sebab kena lalu jem yang teruk bil gi keja.. kalau dulu 7.45 pun masih relax lagi nak gi skowl dhiyya dan gi keja.. skang nih.. amik masa 45 - 50 minit br sampai opis... but seminggu dua nih..jangan heran merahhhhhhh memanjang.. buka puasa pun memang tak sempat nak masak.. sebab sampai rumah lagi 2 minit nak berbuka.. mujur sekarang duduk dengan kakanda tercinta.. dia sampai awal sempat la nanak nasi dan masak sayur... =) luk dan kueh mueh sila beli di param heheehe

Sebenarnya panjang lagi mende nak cerita.. ada seronok ada tak seronok (tak seronok tak seronok <-- dah terjangkit bahasa upin ipin ngan bb dhiyya) ada masa kita sembang lagi yer.. nih pun curik masa lunch =/

Banyak lagi projek menjahit... tapi terpaksa tangguh dulu sebab sumwa barang pun masih berterabur huhuhuhu...

Comments

Pnut said…
ooo pregant rupanya dia..patutlah menyepi...
take care...and moga selamat semuanya..aminnn
MaMa DhiYYa said…
Makkkk!!!!
tekujat sangat2 k.pnut yg glamour.. yg gebu lagi harum masyhur tuh komen kat blog kiter.. kusssemengat..
singgah2 la selalu yek ;p hehehehe

Ameen...terima kasih bebanyak coz doakan kita.. terharu rasanya =p

hopefully kali nih baby dpt full term w'laupon doc ckp prepare utk induce on 32-34 weekss ..apapun harap yg terbaek n baby sihat ameennn
Jiey^Mien said…
Harap2 semuanya ok nanti..
=)
Lady Liza said…
Aih...sungguh rindu pada sahabatku yang seorang ini :)

Popular Posts