Sunday, July 25, 2010

Dhiyya Lunch bag




Dhiyya launch bag...=)

Diz is may latest project.. =) setetlah sekian lamanya si kecik membebel @ ngerepak bhs swknya.. sebab kena paksa bawa lunch bag kaler pink diulangi kaler pink bukan teruk manerpun... hari2 balik sekolah membebel..pink 4 gurl la mommy... blue for boy....

Maka mommynya yang rajin dan baik hati telah pun berjaya menyiapkan blue cup cakes lunch bag for Abang dhiyya =) hehehehehe... Alhamdulillah.. setelah sekian lamernya blog nih tak berhupdate... maka adala juga cerita untuk dikongsi bersama ;p

Baby quilt blanket pun ada 3 yang dah siap tp tak sempat nak amik gambar lagi.. yang tuh kendian kita cerita yek.. 4 set baby burp personal touch from mommy, 1 chocolate booties n 1 red quilting blanket utk mommy sendiri hehehe yang tuh tak siap lagi sedar2 batting tak cukup kena tunggu beli batting baru utk sambung siapkan.. ntah kenapa nak masuk 3rd trim ni..mencanak2 pulak nafsu menjahit hamba..sungguh seronok.. tak boleh nak duduk diam.. asyik carik pattern quilting... memanjang.. tapi kalau hantu malas dah datang menjenguk.. huh! tobat.... 4,5, bulan nafsu menjait nak datang balik.. so selagi mood menjahit ni masih ada... layangkan ajer yer.. =)

6 comments:

Rozi Rahman said...

Hahaha... lama tak dengar perkataan 'ngerepak'... the bag is so CUTE...

Azaidris said...

Salam,

Love the blue cuppies print :)
I have the same one in pink hehehe..hopefully bila dah jahit jadi lawa mcm beg biru tu

MaMa DhiYYa said...

Rozi = hehehehe... kecik2dah pandai ngerepak ;p

Aza = messti lagi lawa.. don't worry =)

azzey said...

ngerepak tu hape?

Ummu Hurairah said...

mane nk beli kain gamba mcm tu? kaen jenis ape tu ya?

MaMa DhiYYa said...

azzey = ngerepak tu.. membebel dlm bhs s'wak hehehe

ummu = american cotton.. kalau kat Miri ni button point ada.. tpt len tak pasti pulak =)

ALWAYS LEAVE OFFICE ON TIME =P

1. Work is never ending process. You can never finish the works. 2. Interest of a client not more important than your family. 3. If y...