cerita gigi

Lama sungguh dah tak update blog nih... bukan ape.. berapa kali dah try nak upload gambar sumwa tak masuk.. tak tau pasal apa.

Kebelakangan ini aku masih diserang sakit gigi.. sakit sungguhh! kepala terasa berat jer selalu.. tapi tak penah amik leave lagi sayang betol nak buang coti..bimbang kalau2 si kecik sakit pening nanti payah pulak nak cuti.

Hari Selasa lepas dah try ke dentist tapi doktor tak nak jugak cabut.. sakit pak dotor oiii alahai tak leh nk tido memalam... bisa sampai ke tulang rahang rasanya.. nak tampal pun tak boleh coz lubang kat gigi geraham tu dah dalam sangat.... sampai kat akar gigi.. so doktor suggest appointment on 26 februari nih untuk root natal treatment.. ergh.. ngeri le pulak dengar bunyinya.

Selama nih tak pernah pulak dengar rawatan akar gigi... so macam biasa google2 kan ler selalu.. skang nih baru paham.. rawatan akar gigi ni dibuat untuk gigi yang rosak teruk atau terdapat lubang pada gigi yang terlampau dalam sehingga tak boleh nak tampal.. macam biasa .. tapi rawatan nih untuk gigi yang masih kukuh dan kuat tapi dah lobang2 heeeheehehehe.


kesian kat babydhiyya.. dier pun sakit gigi ak so..agak meragam jugak la minggu ni.. gusinya banyak yang bengkak2 nak lap mulut pun boleh jadi satu kemarahan ... sian baby dhiyya
so entry ali nih lebih kurang cerita pasal gigi lah yek. mood pon tak berapa nak baik.

Comments

Aida Narina said…
hi there darling, nice knowing you!:)
We have just updated our sales blog @ This is So Fashion. We currently have oblong Tie Rack scarves. Do visit us :)

Popular Posts