Ahmad Dhiyya' Al Deen bin Mohamad Taufik

My sweety baby, even preemie berat dia tuh boleh tahan jugaklah... 1.98kg time kuar and after 2 weeks kat hospital 1.8kg turun pulak berat dier siannnn. Tapi takpe, Syukur Alhamdulillah ramai baby preemie yng lain lahir tak sampai 1kg pun, dah tu duduk kat Hospital berbulan-bulan lamanya. Baby Dhiyya memang kuat... Sayang anak mummy..

time ni 1st day baby Dhiyya balik rumah.. Dah sehari suntuk tak nak menyusu.. air susu mummy pun takde yang keluar kalau adrpun setitik dua kesiann anak mummy.Kt Hospital baby Dhiyya biasana pakai tiub dan cawan tak biasa pakai puting so.. bila mummy suakan puting langsung Baby tak pandai nak hisap.Nak nangis dah mummy time tuh. Even baby tido mummy paksa jugak minum walaupun banyak yang tumpah.

Still trying to feed him

Bestnyer tido kat Hospital yek.. Cepat keluar yer sayang..


Sudu yang paling kecik pun macam sudu giant je bila mummy suakan.

Erk.... Alhamdulillah

Babah wif baby dhiyya.Time melawat baby kat Hospital. (Yang dibelakang tuh gambar baby preemie jiran baby Dhiyya dengan mummynya.


Seronok yer..mimpi per tuh? baju n seluar newborn tapi semua nak kene gulung... besar n longgar

Ngantuknyer....

Mummy study tukar lampin baby kat sini kitorang tak dibenarkan guna diapers. Guna kain lampin Hospital jer.

Cenyum....

Cutenyer...

Cayangg.... anak mummy

Mmmuahhhh!!! Sayang...buah hati penyeri hidup kami.

Kepada pembaca senyap..haku.. (heheh perasan ada ker orang yang nak baca blog haku nih)
ni ler dier baby kesayangan kami di saat-saat kelahirannya.

Ahmad Dhiyya' Al -deen
1.98 kg

Comments

askm salam kenal..terima kasih sebab singgah blog saya...oh baby awak lahir tak cukup bula ye ituhari?..but saya boleh agak sekarang dia dah sihat kan?..mesti dia cergas..selalunye baby lahir tak cukup bulan ni aktif..bagus tu..elok untuk pertumbuhan dia...
Hi, hmm nak panggil apa ni ye..heheh. Ok bagi beginner macam you ni kalau nak start quilt kena juga ada basic tools. You tinggal kat mana?..kalau kawasan ampang point, you boleh pergi kat cottage patch untuk beli barang dia. Macam cutting mate, ruller dan juga rotary cutter. Sebab kalau pakai scissor tak accurate dia punya potongan nanti. And lagi satu kat situ memang ada jual macam2 barang untuk buat quilt sebab dia memang specialist untuk quilt..heheh. Itulah kedai yg i selalu pergi. eh panjang plak komen i ni pun..heheh sorry
oh you duduk kat sarawak ye...ok kalau macam tu you boleh pergi epal..kat sana ada store epal tak?...oh satu meter 28 ringgit murah lah...kat kl american cotton mahal...ada sampai satu meter 48 ringgit..

Popular Posts