Saturday, June 12, 2010

hihihiihii!!



Itewwww ke dia.....
berzaman sungguh dah blog nih tak berhupdate.. ingatkan lepas beranak br nak update cerita terkini hihihihihh.... sekarang nih dah lepas dah hazab 1st trimister untuk ibu mengandung nih yek.. hanya Allah yang tau.. jadi utk trim pertama nih.. tak perlu lah haku sebok nak berdiet...

itewwwwwwwwwwwwwww ke dia.. cukup 4 bln (16 weeks) 8 kg i turun you... heheheee.. memangggg tersiksa.. nyesal sungguh dulu tangkap eksen dgn makanan.. diet konon.. nah!! sekali Allah tarik nafsu makan , muntah sehariannnn ittew dier... menyesal.. sekarang tak mau dah eksen2 tak mau dah diet2 nak makan sungguh2 hari tuh apapun tak lalu... letak la apapun pegila resoren mana pun.. sumwa tak lalu ..ha kan.. hambik..

Sekarang nih kiter dah masuk 20 weeks k.. doakan yg terbaik untuk ibu dan baby yek.. so.. 5 bln pregnant 2 kali check in hotel hospital hihhiihhi ok lah tuh! memacam ader.. time 4 bln kena early contraction memang terasa nak terberanak sungguh.. sib baik mommy n baby kuat.. + doktor yang baik hati so.. lama kelamaan sakit ponn ilang.. sengsara jugakla dalam sebulan tu..

Mengandung kali nih takdela beza sangat dengan yang lepas... sakitnyer jer yang lebih ckit.. badan dah kertu agaknya ;p jangan2 dapat hero lagi... heheehe mommy tak kesah ..asal baby sihat syukurrrr ALHAMDULILLAH

Sekarang nih tengah leave doctor bg dalam seploh hari..boleh la nak rehat ckit.. kat opis tuh sibukkkk memanjang.. nak2 lagi cuti2 sekolah macam nih.. tuh dia... bersusun umat nak register kawen.. tunggu akak cuti bersalin boleh... heheehe

okla.. sahabat maya sumwa... kiter nak rehat dulu.. nak google2 resipi apa nak masak esok.. till then jaga diri baik2 yer...

2 comments:

Cik Puan Gaban said...

harap sihat dua-dua nya k.. biasalah time bunting, mcm2 la rasanya...byk2 bersabar menempuh segalanya..

MaMa DhiYYa said...

tq cik puan gaban..
nyalah koh..
tok nang rasa lam perauk jak nyawa.. ceiling pun tang berayun jak2 asa heheeh
x lamak gik ok kali nyawa tok.

ALWAYS LEAVE OFFICE ON TIME =P

1. Work is never ending process. You can never finish the works. 2. Interest of a client not more important than your family. 3. If y...