cuti CNY



Lambat indah nak story pasal cuti CNY ria,

1.Kami berempat.. me, hubby terchenta, baby Dhiyya and my dearest Sis juz balik bintulu untuk 4 hari tu.. melawat ibunda dan ayahanda terchenta, my sis malas nak bawak keta coz payah nak parking, limited parking space okeh.. so.... my sis yang drive and we reach umah pak nek and mak nek Dhiyya around jam 1.30 pm macam tuh.. nampak pak nek dhiyya tengah terkial2 betulkan saluran paip yang bocor sian bapak....kakalu ramai anak bujang kan senang hehehee kena panjat2 tapi takpe dapat exercise ckit.. betuah betuk adik-adik tercintaku yang 2 org tuh.. tak padan jadi orang bujang dok terperap kat dalam umah.. erm... bujang penyegan agaknya...


2.Aktiviti cuti kami hanyalah bersantai-santai di rumah sahaja sambil menikmati masakan mak yang urmmmmm yummy.. kalau balik macam-macam la yang mak masak, hari tuh mak masak ayam rendang, masak kelupis and kuah kari daging, buat sambal belimbing tunjuk bapak pulak rajin ambil pucuk ulam and jantung pisang buat ulam dengan sambal belacan so.tq mak and bapaknda terchenta me luv u 2.... walaupun dah besar panjang, dah jadi bini orang n jadi mak orang pun mak tetap layan kami macam kami masih zaman sekolah lagi, masih anggap kami kecik lagi... oleh itu kami sangat sayang mak and bapaknda terchenta semoga kasih sayang kalian bisa membawa ke syurga. ameennnn

3.Hari kedua bercuti kami bermalam di rumah my mother in law (nek wan n nek aki Dhiyya) at Kpg. Assykirin, baby Dhiyya so.. happy coz dapat nyakat his 2 very cute cousin.. Atiqah Fatnin n Athirah Shahmina.. menjerit-jerit budak 3 orang tuh berebut mainan.. fuh....

4.Siang berikutnya hubby plan nak bawa kami jalan2 kat Parkcity Mall.. hehehe aku pulak plan nak sambar t-shirt sekeping -dua.. mak dah gemok uols.. banyak baju tak muat ergh.... harus diet sehabis baik lepas nih.. Bad news is... mall tutup so.. hubby ajak me n baby dhiyya jalan2 kat Bintulu Waterfront... panasnya.. fuyoohhhhhh ada ker bawak anak bini jalan waterfront jam 12.00 tgh uolsssss... tak sanggup rasanya nak jalan2 sampai hujung.. pergh.. aku tak larat dah siap pujuk hubby bawak balik... erm.. hubby terchenta memang nak kene. Siap gelak and ambik gambar wifenyer and baby dhiya erghhh... boleh hubby cakap.. summer holiday...kekeekeke macam dekat oversea summer ponn sejokkkk sepoi2 bahase.

So.... disini aku paparkan photo me and baby dhiyya .... kecutt kepanasan.. ergh.. (psst... photo itu mengesahkan lagi penambahan lemak2 tidak dijemput di sekitar tubuhku itu)ergh...

Comments

Popular Posts