Perkhabaran Gumbira =D



Bissmillahirrohmanirrohim...
Assalamualaikum w.b.t chenta hati semua.... =D
Heeee heeheh heheeh ..kenapa gamba adalah ngeri dan entry adalah hepi..??


Hiiii hiiii hiiii
Owh.. sudah sekian lama.. berbulan purnama hamba menghilangkan diri.. adalah baru kini hamba menjelmakan diri... duwh..dowh duwh... malasnya nak berteka-teki.. biasanya kalau dah menghilang lama..ditambah lagi dengan bukti bergambar diatas sana..kompom sudah ramai yang dpat meneka.. cheewah..macam bergurindam bunyinya... 


Iyer.. iyer.... mak pregnant lagi.. untuk yang ketiga kalinya.. hihihhihi yang ini memang betul2 tidak dirancang... Syukr Alhamdulillah.. rezeki dari Allah..mak terima noks... doa-doakan..amin-aminkan mudah-mudahan..yang ketiga ni.. bakal puterilah hendaknya... sihat tubuh badan..jasmani dan rohani ameennnn


Macam biasa..kalau tak sakit 3,4 bulan memang tak sah.. kalau tak check in hotel hospital memang tak sah.. sick leave hospital pun melambak.. bukan swasta okeh.. yang nih hospital gomen yang kasi.. memang loya , mual dan alahan yang sangat amat parah teruknya.. dari 49Kg... (setelah keggalan diet yang lalu) berat mak jatuh menjunam sehingga 42kg... (senang2 jer turun.. tak payah diet2 pun.. sekali tuhan nak kasi... langsung tak boleh makan..hibu bau- meloyakan.. tertoleh lambang kfc pun boleh jadi isu besar... muntahan tang2 tuh jugak.. sabor jerla keta2 yg ikut mak dibelakang tuh yerk... kalau terserempak sebuah Persona hitam..dan2 tuh jugak berenti sambil drivernya muntah2 mak ler tuh.. abaikan jer nok..janganler memarah.. mak tak sengaja noks... siannnnn kat mak..


Now dah 15 weeks... alhamdulillah... dijangka due on 4th Mac 2012.. Semoga sumwa nya sihat walafiat.. Ameen ya rabbal alamin...


Hypremesis gravidarum...  macam biasa tipa kali pregnant memang kena... dehydration & kencing kotor.. sumwanya sebab tak boleh nak telan dan teguk apapun..sumwa keluar balik.. sampai 14-18 kali muntah sehari tuh dah perkara biasa.. sian kat diri sendiri... huhuhuh

Yang kena admitnya sebab keytone air kencing di tahap 4, kalau normal adalah tahap 1,2 kata dokter la... mak ikut jer.... kena isi air kat tgn dan dipaksa minum air byk2... huhuhuhu mualnya hanya tuhan yang tahu.. but now, alhamdulillah sumwanya dah pulih seperti sediakala.. selera makan pun dah mula ada... muntah pun dah jarang2... semoga berpanjangan la sihat nih hendaknya ..ameen

Doakan kita ya kawan-kawan.. baik-baik hendaknya =)






Comments

anitadiana said…
tahniah..dan take care....singgah dan follow..

Popular Posts